Filmfestivalen i Cannes

Filmfestivalen i Cannes är en av världens mest populära filmfestivaler som lockar till sig all världens rika och berömda. Cannes i södra Frankrike är ju en av världens jetset-orter och blir ofta omnämnd i skvallertidningarna då många filmstjärnor gärna tillbringar en del av sommaren där. Filmfestivalen är ett härligt evenemang som även lockar till sig helt vanliga människor som på avstånd kan få se kändisarna inta den röda mattan på invigningskvällen. Mest av allt är det nog ändå som en stor firmafest för alla i filmbranschen.

Svensk vann för första gången på 66 år

I årets filmfestival så vann glädjande nog en svensk ett prestigefyllt pris. Ruben Östlund vann nämligen Guldpalmen för sin film The Square och det var ett efterlängtat pris för Sverige, det var hela 66 år sedan en svensk regissör senast vann Guldpalmen. Det var en stor dag för lilla Sverige som producerar många bra filmer men sällan tar sig ut i den stora världen och vinner priser. The Square utspelar sig på ett museum i Stockholm där en installation i form av en ruta spelar huvudrollen och där tillit löper som en röd tråd genom hela filmen. Ruben Östlund är uppvuxen i Göteborgs skärgård och började sin filmkarriär med att filma sina vänners skidtrick i Alperna.

En lång process att göra film

Är du sugen på att göra film men inte känner att du har kunskaperna så kan du alltid vända dig till ett produktionsbolag i Stockholm som kan hjälpa dig att föra fram ditt budskap. Flera kockar gör inte alltid en sämre soppa, speciellt inte i filmbranschen där samarbete gynnar alla inblandade. Alla filmskapare drömmer om att få pris i Cannes, det är bland det finaste pris man kan få som filmskapare. För en del blir drömmen sann men många åker ifrån Cannes med en aning besvikelse av att ha blivit omsprungen på mållinjen. Förhoppningsvis blir själva upplevelsen av Cannes filmfestival ändå en spektakulär och häftig erfarenhet även om man skulle åka därifrån tomhänt. Det går alltid fler tåg och man har iaf fått chansen att mingla och skapa nya kontakter.

You may also like...