Romantiska filmer förr och nu!

Det har alltid funnits ett stort intresse för romantiska filmer på vita duken eller hemma i tv soffan. Fast synen på romantik har förändrats genom åren, vilket inte är så konstigt egentligen. Det är ju bara en naturlig del i de olika generationerna som växer upp i de olika årtiondena. Ett bra exempel på detta är egentligen som publicerades i en engelsk tidning för någon vecka sedan. Där Luke Howard satt och spelade piano utanför Bristol universitet. Detta skulle han göra tills hans stora kärlek kom tillbaka till honom. Visst kan det verkar romantiskt, men i dagens läge, kan det kännas lite åt “stalking” hållet och verkligen vara obehagligt. Detta gör att synen på romantiska komedier på bio ses med ett nytt ljus. Det som ansågs väldigt romantiskt förr, anses lite läskigt nu. Naturligtvis är det en smaksak vilket som du anser vara romantiskt och fyllt med kärlek. Man kan i alla fall konstatera att numera lite mer försiktiga i alla fall.

Ny syn på klassiker

I dagens läge så ser man på romantiska filmer på ett helt nytt sätt och detta tack vare det som händer ute i samhället, med allt våld och andra obehagligheter. Att tiden förändrar de gamla klassikerna är det bara att konstatera. Tar vi till exempel den romantiska komedin “You’ve Got Mail” med Tom Hanks och Meg Ryan, som har blivit en klassiker. Hade den filmen kommet ut idag, så hade den filmen förmodligen ansett den som en romantisk film, utan kanske mer åt skräck genren istället. Du kan ju själv tänka att få mejl från någon vilt främmande man och som fortsätter dölja sig vem han är. Samtidigt som han dessutom döljer att det är på grund av honom att din butik har gått i konkurs. Det finns ingen chans att i dagens läge att du hade fallit om halsen och sagt att “Jag hoppades att det var du-u-u-u!” i slutet av filmen. Utan istället hade du blivit fly förbannad och blockat mannen, samtidigt som du hade polisanmält honom på studs.

Romantiken är inte död

Naturligtvis så är inte romantiken död nu för tiden. Det är bara att det har blivit mer jämställd och var och en ser till att hitta sitt sätt att få del att romantikkakan. Numera ser kvinnorna till att fixa till att uppfylla sina egna kärleksdrömmar och inte alls förlitar sig på en man, för att deras dröm ska bli sann. Därför blir det allt vanlig att både kvinnor och män anmäler sig till en dejtingsajt för att bli ihop matchad med en person som har liknade värderingar och intresse. Vilket gör att det dels blir bekvämt men också att man spar en massa tid. Naturligtvis finns det romantiska komedier fortfarande på den vita duken. Ett bra exempel på detta är filmen The Big Sick, som är mycket mer verklighetsförankring och är en film, vars handling de flesta kan känna igen sig i. Där personerna kämpar med olika vardagsbekymmer som till exempel kulturkrockar och jobbiga föräldrar. Det är bara konstatera att romantiken faktiskt inte är död, bara annorlunda, jämfört med förr!

You may also like...